Hoog-risico honden

Sinds kort kennen we in Nederland de term "hoog-risico honden". Een hoog-risico hond is een hond die bij bijten in staat is tot het toebrengen van bovenmatig ernstige bijtschade (met bijvoorbeeld de dood tot gevolg of met verlies van spier- en/of orgaanweefsel), en wordt als zodanig geclassificeerd op basis van de volgende kenmerken:

  • fysieke verschijning
  • bijtstijl
  • bijtintensiteit
  • erfelijke basis

Het ministerie van Economische Zaken heeft in haar kamerbrief van 17 mei 2017 een (voorlopige, niet-statische) lijst gepubliceerd waarop de hondenrassen zijn vermeld die op dit moment als hoog-risico honden worden aangemerkt. Eigenaren van een hoog-risico hond moeten, waarschijnlijk met ingang van 2018, verplicht op cursus met hun hond. Heeft u een hoog-risico hond en wilt u óók met behulp van natuurlijke opvoeding bouwen aan een échte stevige band met uw hond? Dan bent u bij natuurlijkeopvoedingvoorjehond.nl van harte welkom!

Wilt u meer weten over hoog-risico-honden en de manier waarop de Nederlandse overheid hier mee omgaat? U vindt de meest recente informatie op de website van de Rijksoverheid.

Eerstvolgende evenement in de agenda

Geen evenementen